perjantai 19. kesäkuuta 2015

Musiikkilla on iso osa elämässäni

Musiikilla on iso osa elämässääni. Monet sanovat samaa ja kaikilla on siihen omat syynsä. Toiset sanovat että se rentouttaa heitä tai että musiikki innostaa heitä elämään. Toki musiikki tekee tätä minullekkin, mutta musiikki on minulle myös tapa haastaa itseäni. Kuten kuvista blogissamme selviää soitan selloa. Olen soittanut sitä nyt yhdeksän vutta (yli puolet elämästäni) ja muutenkin harrastanut musiikkia koko elämäni ajan (vauva muskarista lähtien). Niin siihen itse asiaan...
Pystyn siis haastaa itseäni musiikin avulla. Kun harjottelen jotain uutta kappaletta, yritän harjoitella sen jossain tietyssä ajassa, mahdollisemman hyvään kuntoon. Toisinaan jos haluan haastaa itseäni oikeinkunnolla yritän saada joitain mekodioita ja kappaleita päästäni paperille, mikä ei muuten ole helppoa aina, mutta siinä se haaste tuleekin.

Silloin kun halua rentoutua ja kuunella vain musiikkia, (mitä teen muuten usein) kuuntelen usein pienempiä artisteja. Sellaisia joita kaikki ei tunne tai keiden musiikkia ei kuulu päivittäin radiossa. En ole tyttö, joka kiljuu kuulessaan pienenkin uutisen tykkäämästäni artistista. En siis ole "innokas fani". Olen löytänyt useimmat näistä Youtubesta kunten voi arvatakkin. Olen löytänyt useat artistit myös elokuvista ja TV-sarjoista. (tunnustan, olen aika paha töllön tollottaja)
Artisteja joihin olen tykästynyt ovat esimerkiksi: Tyler Ward, Lindsey Stirling, MAX, Tom Odell ja monia monia muita.

Soitan usein sellolla ja pienolla elokuvamusiikkia, jos haluan kokeilla jotain uutta. Elokuvamusiikki on niin monipuolista ja useimmat niistä on ihan yksinkertaisia soittaa. Monikerroksisuus saa ne vain kuulostamaan vaikealta ja mahtipontisilta. Suurinosa nuoteista löytyy netistä ja myös kirjastoissa on suuret nuottivalikoimat. ( Täytyy vain olla tarpeeksi kärsivällinen ja hakea, hakea ja hakea) Eikä pidä lannistua, jos ei löydä juuri sitä etsimäänsä nuottia. Voit löytää sattumalta aivan uuden nuotin, josta pidät.

Tahdon vain sanoa. Kaikilla on omat tapansa kuinka he ilmaisevat tunteensa. Joillain se voi olla maalaaminen, toisilla suoraan puhuminen tai kirjottaminen. Myös musiikki on erittäin hyvä tapa ilmaista itseään. Itse minä käytän kaikkia näitä.

Tiedän, että kaikilla teille musiikilla on eri merkitys ja tarkoitus. JOtkut teistä ei välttämättä pidä musiiikista. Mutta uskon että kaikilla on jokin erittäin tärkeä asia elämässänne. Jokin pieni taito tai mieltymys, jota ilman te että voi elää. Pitäkää siis niistä asioista kiinni. Älkää antako toisten lannistaa sinua tai sinun mieltymyksiäsi. Sinulla on oma makusi. Pidä siitä kiinni.

  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi pois vaan :')